Home Crematie Tarieven Urnen Assieraden Persoonlijke gedenken Contact Menu

DCMB logo

Home     Urnen     Gedenksieraden    Persoonlijke gedenken     Routebeschrijving

Ontstaansgeschiedenis 1955-heden

Dierencrematorium Midden Brabant bestaat al sinds 1999, maar kent een rijke geschiedenis ver voor het ontstaan hiervan.

Liefde en respect voor dieren bij leven, maar ook nadat zij overleden zijn. Maarten Maton van het prachtig aan de rand van natuurgebied de Kampina gelegen Dierencrematorium Midden Brabant kreeg het met de paplepel in. Hij is de 3e generatie van het familiebedrijf en degene die zorgt dat iedereen op waardige wijze afscheid kan nemen van zijn of haar huisdier.

Vader met hondje Kinderen met hond
Liefde voor dieren is onderdeel van het leven op Het Loo

Leven en dood zijn altijd nauw verweven geweest op het terrein van Dierencrematorium Midden Brabant. Los en gelijktijdig ook vredig naast elkaar.

Dierenpension Het Loo 1955-2021

De liefde voor dieren werd hem van jongs af aan al bijgebracht en ging in deze meerdere malen van vader op zoon. “Mijn opa Gerard is hier halfweg jaren ‘50 begonnen met het africhten van honden. Die verbleven hier dan enige tijd. Gaandeweg kwam steeds meer de vraag of hij ook honden kort wilde opvangen. Zo ontstond van lieverlee Dierenpension Het Loo”, blikt Maarten terug. Dierenpension Het Loo stond in de wijde omgeving bekend als dé vakantieplek voor de hond en kat. Per 1 november 2021 is er besloten om te stoppen met het dierenpension.

Honden Katten Dagopvang
Honden, katten en dagopvang in Dierenpension Het Loo 1955-2021

Dierencrematorium Midden Brabant 1999-heden

Zijn vader Bernard nam op enig moment het roer over van opa. Hij was het die in 1999 Dierencrematorium Midden Brabant opende. Een plek waar mensen in alle rust de gelegenheid krijgen om op waardige wijze afscheid te nemen van hun overleden huisdier. Honden, katten, maar ook vogels en knaagdieren. Wij staan mensen bij op dat voor hen zo verdrietige moment.

Dat is inmiddels ruim 20 jaar geleden. Het is echter nog steeds een uniek bedrijf op een bijzondere locatie. “Destijds waren we één van de weinige die ruimte boden en uiteraard nog steeds bieden om met liefde en respect afscheid te nemen van je huisdier. Ze kwamen en komen nog steeds van heinde en ver”, aldus Maarten. “Wij gaan hier zeer respectvol om met de dieren en het verdriet dat mensen hebben”, om te besluiten: “Het is heel dankbaar werk.”

Media

Enkele artikelen over ons bedrijf

Brabants Dagblad 10-08-2022 De Meierij Boxtel 05-05-2021


terug© DCMB - Dierencrematorium Midden Brabant - Bernard Maton
Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@dcmb.nl
Laatste wijzigingen mei 2022