Wij zijn op zoek naar een chauffeur & allround medewerker.
Home Crematie Tarieven Urnen Assieraden Persoonlijke gedenken Contact Menu

DCMB logo

Het verlies van een huisdier
is het verlies van een lieve vriend

In iedere traan van verdriet
schuilt een mooie herinnering

Palingven met heide

Dierencrematorium Midden Brabant ligt aan de rand van het prachtige Brabantse natuurgebied De Kampina in Boxtel. Centraal gelegen tussen Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Sinds 1999 zorgen wij voor een waardig afscheid van uw geliefde huisdier.

Wij zijn u graag behulpzaam bij het op een waardige wijze afscheid laten nemen van uw huisgenoot. Wij stellen u in de gelegenheid om de beste herinneringen aan uw huisdier te bewaren, zodat u met een gerust gevoel aan het rouwproces kunt beginnen. Met uw persoonlijke wensen houden wij dan ook graag rekening.

Afscheidskamer

Werkwijze Dierencrematorium Midden Brabant

Als uw hond, kat, konijn, cavia, reptiel of vogel overlijdt gebeurt dit meestal bij u thuis of bij de dierenarts. Wat moet u doen als u uw huisdier wilt laten cremeren? U kunt uw wensen omtrent de crematie van uw huisdier al vastleggen door het begeleidingsformulier in te vullen.

Afscheidskamer

Overlijden bij de dierenarts

Als u uw overleden hond, kat of ander huisdier bij de dierenarts achterlaat voor crematie, dient u de dierenarts te laten weten dat u de crematie bij Dierencrematorium Midden Brabant te Boxtel laat verrichten. U kunt dit o.a. kenbaar maken door het begeleidingsformulier in te vullen en mee te nemen naar de dierenarts. Het ophalen door onze eigen vervoersdienst wordt dan via de dierenarts geregeld. Als uw huisdier op het dierencrematorium aankomt nemen wij telefonisch contact met u op om uw vragen en wensen te bespreken. U kunt eventueel ook zelf al contact opnemen met ons.

Overlijden thuis

Indien uw hond, kat of ander huisdier thuis komt te overlijden kunt u ons bellen. U kunt uw wensen omtrent de crematie van uw huisdier al vastleggen door het begeleidingsformulier in te vullen en mee te nemen naar het dierencrematorium. Als u uw huisdier zelf brengt stellen wij u in de gelegenheid om aansluitend afscheid nemen. Een afspraak maken is wel noodzakelijk. Indien u niet in de gelegenheid bent om uw huisdier zelf te brengen, kunnen wij hem of haar ook bij u thuis ophalen door onze eigen vervoersdienst. Wij gebruiken een speciale brancard of kunststof mandje voor het vervoer. U mag een knuffel, deken of tekening meegeven met uw huisdier. Onze chauffeur is alleen onderweg, mocht u een grote hond hebben en zelf niet in staat zijn om te helpen met dragen/tillen, wilt u dan zo vriendelijk zijn om hulp te regelen of dit aan ons doorgeven.

Palingven

De crematie

In het dierencrematorium bestaat de mogelijkheid om persoonlijk en in alle rust afscheid te komen nemen van uw huisdier. In een speciale afscheidsruimte kunt u dit naar eigen wens invullen en eventueel foto's maken of eigen muziek afspelen. Hiervoor dient u echter wel van te voren een afspraak te maken. Wij weten dat het verlies van een huisdier heel verdrietig is en staan u bij om dit afscheid tot een gedenkwaardig moment te maken. De mogelijkheid voor een crematie kan collectief of individueel zijn.

Wij begrijpen dat u graag de as van uw huisdier zo snel mogelijk weer terug wilt hebben. Daarom streven wij ernaar om de crematie uiterlijk de eerstvolgende werkdag te laten plaatsvinden.
Indien u eerder over de as wilt beschikken kunt u vragen naar de beschikbaarheid van een geplande crematiedatum (spoed), waarbij u binnen 1 werkdag over de as kunt beschikken.

Van elke crematie ontvangt u nadien een schriftelijke bevestiging met de roepnaam en crematiedatum en -tijd van uw huisdier.
Wellicht heeft u deze verklaring nodig voor afmelding van de hondenbelasting in uw gemeente of de zorgverzekering van uw huisdier.

TARIEVEN vanaf 01-02-2024Crematie
van - tot Collectief info icoon Individueel info icoon
Vogel / knaagdier 0-1 kg € 65,- € 95,-
Kat / konijn / dwerghond 1-3 kg € 95,- € 145,-
Kat / konijn / dwerghond 3-6 kg € 115,- € 160,-
Kat / kleine hond 6-10 kg € 130,- € 180,-
Middenslag hond 10-20 kg € 145,- € 205,-
Middelgrote hond 20-30 kg € 160,- € 225,-
Grote hond 30-40 kg € 175,- € 250,-
Extra grote hond 40-50 kg € 190,- € 270,-
Zeer grote hond 50-60 kg € 205,- € 290,-
60-70 kg € 220,- € 310,-
70-80 kg € 235,- € 330,-
80-90 kg € 250,- € 350,-
90-100 kg € 265,- € 370,-
Veulen, Falabella
max schofthoogte 1,00 mtr
tot 100 kg

tot 150 kg
-

-
€ 595,-

€ 795,-


Extra opties
As uitstrooien in bosgebied € 0,-
As in RVS asbus € 5,-
As in strooikoker vanaf € 12,-
Urnen collectie vanaf € 39,-
Assieraden collectie vanaf € 39,-
Opbaren en extra afscheid nemen op afspraak info icoon € 55,-
Geplande crematiedatum (spoed) op afspraak info icoon € 95,-
Geplande crematiedatum buiten openingstijden info icoon op aanvraag
Persoonlijke gedenken vanaf
(bv pootafdrukken, graveerplaatjes, fotolijsten)
€ 25,-
Apart houden van as tbv assieraad info icoon
(inclusief extra verfijning van de asdelen)
€ 10,-
Vullen eigen urn of assieraad info icoon € 10,-
Administratiekosten bij betaling
op rekening of in termijnen info icoon
€ 5,-
Vervoer
Zelf brengen van uw huisdier
met gelegenheid tot afscheid nemen vanaf info icoon
€ 0,-
Ophalen van uw huisdier bij de dierenarts vanaf € 45,-
Ophalen van uw huisdier bij u thuis vanaf € 55,-
Verder dan 45 km geldt een vergoeding per km van € 0,75
Asbezorging
Persoonlijke bezorging bij de dierenarts vanaf info icoon € 0,-
Persoonlijke bezorging bij u thuis vanaf € 35,-
Toeslagen buiten openingstijden
Bezoek of vervoer na 17.00 uur en op zaterdag € 55,-
Bezoek of vervoer na 21.00 uur € 75,-
Bezoek of vervoer op zon- en feestdagen € 95,-

Prijzen zijn inclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen

Betaalwijze

Wij verzoeken u om bij het brengen van uw huisdier of het ophalen van de asbus of urn de betaling contant of per pin te voldoen.
Bij bezorging van de as dient u de rekening vooraf te voldoen.
Betaling in termijnen is in overleg mogelijk, graag vooraf aangeven. Afgifte van asbus of urn geschiedt na betaling van het gehele factuurbedrag.

Openingstijden

Bezoek aan het dierencrematorium kan uitsluitend op afspraak.
Hierdoor kunnen wij u de persoonlijke aandacht geven die u en uw huisdier verdient.

Onze reguliere openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.
Wij zijn echter ook in de avond en weekend bereikbaar & beschikbaar voor u, hiervoor wordt een toeslag gerekend (ook bij zelf brengen van uw huisdier).

Wij verzoeken u om na 17.00 uur en in het weekend alleen te bellen wanneer dat noodzakelijk is. Het bespreken van algemene vragen, wensen of het uitzoeken van aandenken is het beste mogelijk tijdens openingstijden.


Dierencrematorium Midden Brabant
Het Loo 4
5281 SJ Boxtel
Tel: 0411 - 611 269
Enkel bij geen gehoor: 06 - 33716707
E-mail: info@dcmb.nl

Begeleidingsformulier

IBAN: NL09INGB0001520042
BIC: INGBNL2A
BTW: NL862767556B01
KvK: 83203176
NVWA: 40000
Algemene voorwaarden
Privacybeleid

Routebeschrijving

Entree DCMB

Samenwerking

Dierencrematorium Midden Brabant werkt (incidenteel) samen met dierenartsen en dierenartspraktijken uit:

Indien uw dierenarts, dierenartspraktijk of dierenziekenhuis (nog) niet met ons samenwerkt, kunt u uiteraard alsnog gebruik maken van onze diensten. U mag namelijk altijd zelf bepalen welk dierencrematorium uw voorkeur heeft. Vul hiervoor het begeleidingsformulier in en neem dit mee naar uw dierenarts of geef duidelijk aan dat u kiest voor Dierencrematorium Midden Brabant te Boxtel. Als u zelf of de dierenartspraktijk telefonisch contact met ons opneemt kunnen wij uw huisdier daar ophalen.

Let op: uw huisdier gaat dus niet altijd naar het dichtstbijzijnde dierencrematorium. Vraag dit voor de zekerheid altijd goed na!
(vooral bij de grote ketens, franchises & dierenziekenhuizen)

Urnenwinkel Boxtel: Urnen & aandenken

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan urnen, assieraden en andere persoonlijke gedenken. Variƫrend van de basis urn en knuffelstenen tot exclusieve urnen en stijlvolle assieraden. U kunt ook kiezen voor een of meerdere kleine urnen om daar een gedeelte van de as van uw huisdier in te bewaren en de rest in een asbus te laten doen. Zo kunt u de as eventueel zelf verstrooien als u dat wilt. Ook is het mogelijk om een pootafdruk te laten maken, een plukje haar te bewaren of een graveerplaatje te kiezen met daarop de naam en de geboorte- en overlijdensdatum.

U kunt hier een keuze maken uit onze collectie urnen.

Wanneer uw dierbare elders is gecremeerd
Steeds vaker krijgen wij de vraag van klanten waarbij hun dierbare elders is gecremeerd of zij dan ook bij ons terecht kunnen. Dit is uiteraard geen probleem. Wanneer u bij ons langskomt om uw gewenste urn of assieraad op te halen kunnen wij deze ook voor u vullen en verzegelen. Dit geldt natuurlijk ook wanneer u met de as van een familielid of anders bij ons komt.Achtergrondartikelen

Manden & kussens
Het achterlaten van een mand of kussen bij het brengen van uw huisdier is helaas niet meer mogelijk. Dit uit oogpunt van wetgeving, hygiƫne en ruimte. Wilt u toch iets 'vertrouwds' meegeven, dan verzoeken we u om dat klein te houden en van natuurlijk materiaal, bijv. katoen (handdoek/laken). Wij zullen dit niet meer aan u terug kunnen geven. Natuurlijke materialen worden mee gecremeerd.

Let op: Het gewicht van het materiaal telt mee bij bepaling van het tarief-afhankelijke crematiegewicht.

Besmettelijke ziekte?
Is er een vermoeden van een besmettelijke ziekte bij uw huisdier, dan is zelf brengen of afscheid nemen (opbaren) niet mogelijk. Ook de mogelijkheid tot het maken van een pootafdruk of plukje haar komt dan te vervallen. Dit is ook het geval bij een niet cosmetische sectie. Dit uiteraard uit oogpunt van veiligheid en de regelgeving ter voorkoming van verspreiding van ziektes.

Geplande crematiedatum / spoedcrematie
Hierbij kunt u het tijdstip van de individuele crematie reserveren (vraag naar de beschikbaarheid). Indien dit in de ochtend is, kunt u de as van uw huisdier dezelfde werkdag (enkele uren later) nog ophalen.

Het is helaas niet (meer) mogelijk om bij aanvang van de crematie bij de crematie-oven aanwezig te zijn. Deze beleidswijziging heeft te maken met de risico's en aansprakelijkheid van het crematorium bij aanwezigheid van eigenaren in de crematieruimte.
© DCMB - Dierencrematorium Midden Brabant - Het Loo 4, 5281 SJ Boxtel - Bernard Maton
Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@dcmb.nl
Laatste wijzigingen februari 2024